per què som aquí?

D'on venim

El primer d’octubre del 2017 ho vam fer! Vam guanyar el referèndum sobre la independència per partida doble. Per un costat, vam poder votar i, per l'altre, vam votar molt majoritàriament que sí, que volíem esdevenir un nou estat en forma de república. Després de titubejar uns dies, els polítics van declarar la independència de la República Catalana. Va ser una segona victòria. Però en aquesta ocasió els interessos d'un poble i els dels seus polítics ja anaven per camins diferents. Mentre uns esperàvem que s'arriés la bandera, els altres no tenien gaire preparat el dia després.

L'octubre del 2017 vam guanyar tres vegades, però els nostres polítics només dues. (foto de google)

On som avui

Ara els partits liderats per les segones files caminen atemorits entre el seus votants i el que han de seguir fent per mantenir un cert benestar. Els agradaria consolidar un nou discurs independentista que els encaixi en la realitat autonòmica amb un discurs independentista amb vista a la lluita que farà la propera generació. Els cal que el nou discurs qualli i poder així sumar vots per mantenir els partits operatius. Avui, del “peix al cove”, en diuen "govern efectiu". Però, a més, ho fan abusant de la confiança d’una ciutadania que prefereix que les institucions siguin en mans de partits locals com a mal menor.

Arriar la bandera és el primer pas, tan simbòlic com contundent. (foto de google)
El poble està més preparat que els seus polítics. (foto de google)

EL Camí cap al contracte de lleialtat al referèndum 1 d'octubre

El Moviment Escons 1 d'Octubre es va estrenar amb el "Manifest Escons 1 d'Octubre" però amb el canvi d'any va fer un replantejament estrategic per guanyar compromís per part de les dues parts: Els votants i els Escons.

Manifest INICial

El primer d’octubre del 2017 vam guanyar el referèndum sobre la independència. Uns dies més tard es va declarar la independència de la República Catalana gairebé al mateix temps que els polítics van abaixar els braços. Van acceptar, amb glorioses excepcions, la justícia arbitrària espanyola. Una justícia que ha portat la seva venjança a transgredir els límits de qualsevol sistema democràtic.

Ara els partits, estovats per la repressió, cerquen de consolidar un nou discurs independentista que els encaixi en la realitat autonòmica. Els cal que el nou discurs qualli i poder així sumar vots per mantenir els partits operatius. I ho fan abusant de la confiança d’una ciutadania que prefereix que les institucions siguin en mans de partits locals. En diuen “peix al cove”.

Sabem que la seva exclusivitat és també una il·lusió. Certament, ens podem resignar i votar-los sense més. Però també tenim altres opcions. Com a lobby republicà, ens coordinem aprofitant les noves tecnologies per prendre el control d’un missatge adulterat que ens vol dur a la letargia. Aquesta és la nostra proposta:

Els signants d’aquest manifest -votants de tots els partits catalans- ens comprometem a votar ÚNICAMENT i EXCLUSIVAMENT qualsevol de les opcions electorals, actualment parlamentàries o extraparlamentàries, que es comprometi i ofereixi les garanties per a:

  • Implementar la República en un període de dos anys (des de la investidura).

  • Defensar la Independència com a remei (Remedial Self-Determination) per a evitar les múltiples injustícies greus i sostingudes com les que patim i portar a terme solucions i polítiques socials gràcies a la República.

A l’espera del compromís i certificació de les garanties aportades pels diferents partits i opcions polítiques, us encoratgem a potenciar el Moviment “Escons 1 d’octubre”, bo i fent-lo arribar als vostres amics, coneguts i saludats. En paral·lel, anirem publicant les forces compromeses amb les demandes del Moviment “Escons 1 d’Octubre”.